Informatiemarkt en Exposium

Tijdens de Nationale Dyslexie Conferentie kunt u naast de lezingen ook de uitgebreide informatiemarkt en het Exposium bezoeken. U kunt zich tijdens een workshopronde inschrijven voor het bezoeken van de Informatiemarkt en het Exposium, dat geeft u alle tijd om eens rustig rond te kijken, in gesprek te gaan met standhouders en deelnemen aan de activiteiten in het Exposium. U kunt er ook voor kiezen de informatiemarkt en het Exposium tijdens de pauzes te bezoeken.

Hieronder leest u meer over wat u kunt verwachten van de Informatiemarkt en de activiteiten in het Exposium.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt zijn een diversiteit aan informatieve stands van educatieve uitgevers, onderwijs(advies)organisaties, belangenorganisaties en leveranciers van ICT-hulpmiddelen en andere oefenmaterialen te vinden. 

Klik hier voor de lijst met organisaties die op 27 maart aan de Informatiemarkt deelnemen>>

Heeft u als organisatie interesse in een stand? Neem dan contact op met conferentie@lexima.nl.

Exposium

Het Exposium is ook het bezoeken waard. Laat een professionele selfie maken, ga in gesprek met sprekers in het NDC-café, deel uw tips en tops voor de wijze waarop wij in Nederland met dyslexie omgaan, ga in gesprek met de kwartiermakers van het stimuleringsprogramma en volg een 'silent disco' presentatie over ICT-oplossingen. 

Het Exposium is ingedeeld in vier interactieve kennispleinen, waaronder:

 1. Het NDC-café
  - U kunt in gesprek met specialisten over een integrale aanpak Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie
  - Mogelijkheid tot 'Meet en Greet' met sprekers over Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie
 2. Het Landelijk Stimuleringsprogramma Hulpmiddelen en Dyslexie
  Er worden 'ronde tafelgesprekken' gevoerd om professionals uit de regio met elkaar in contact te brengen en concrete acties te entameren. 
 3. Lexima Academie
  Hier vinden 'silent disco' demonstraties plaats, u krijgt een goed beeld van preventieve, remediërende en compenserende software.

Lexima Losse onderdelen NDC10

Informatiemarkt

Lexima-Banner-NDC-2019-300x250-02